Himalaya saltblock från Mustang kan användas på många olika sätt, så som till matlagning, grillning eller helt enkelt som serveringsbricka. Det ger en lätt mängd saltarom till din mat. Den kan också användas för att servera kalla rätter och hålla dem kylda, lägg bara saltblocket i frysen i 2 timmar innan den används. Fin att använda till att ställa fram glasskålarna eller sushin på. Vid tillagning med saltblocket, i ugnen eller på grillen, är det viktigt att tänka på att stenen ska värmas upp mycket långsamt.Vid tillagning i ugn ska man tänka på att inte sätta in stenen i redan uppvärmd ugn utan låta den följa med i värmeökningen. Börja med låg värme och öka sedan långsamt på uppvärmningen så att blocket sakta får sin hetta. Sätt aldrig in stenen direkt i hög värme i ugnen utan öka på graderna allt eftersom. Om man ska grilla med kolgrill får man lägga blocket på indirekt värme först och därefter placera den över kolet Stenen kan spricka om det blir en för snabb värmeökning. Rengöring är lätt - låt blocket svalna, använd sedan en mjuk svamp med vatten och en mjuk handduk för att torka den. Förvara på torr plats med minimal fuktighet.